Narcose

Veel mensen – kinderen én volwassenen – zijn bang voor de tandarts. Daardoor zien ze op tegen een bezoek aan de tandarts en ervaren ze veel stress. Als u dit herkent, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een tandartsbehandeling onder narcose aan. Zo kunt u zich volledig ontspannen laten behandelen bij Donkervoort Nadibaidze Tandartsen. Want een regelmatig bezoek aan de tandarts is geen luxe, maar echt nodig voor een mooi en gezond gebit. U bent in goede handen bij de gespecialiseerde narcosetandartsen van Donkervoort Nadibaidze Tandartsen.

Narcose

Veel mensen – kinderen én volwassenen – zijn bang voor de tandarts. Daardoor zien ze op tegen een bezoek aan de tandarts en ervaren ze veel stress. Als u dit herkent, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een tandartsbehandeling onder narcose aan. Zo kunt u zich volledig ontspannen laten behandelen bij Donkervoort Nadibaidze Tandartsen. Want een regelmatig bezoek aan de tandarts is geen luxe, maar echt nodig voor een mooi en gezond gebit. U bent in goede handen bij de gespecialiseerde narcosetandartsen van Donkervoort Nadibaidze Tandartsen.

Tandartsbehandeling onder narcose in vier stappen

1. Intake afspraak

Gesprek over uw klachten, ervaringen en wensen – Onderzoek, röntgen en diagnose van uw probleem – Mogelijke behandelingen.

2. Behandelplan en begroting

Helder overzicht van de mogelijke behandeling(en) en de kosten ervan. U kiest de behandeling.

3. Behandeltraject

Uitvoering van het door u gekozen plan en prettige begeleiding tijdens het hele traject. Op weg naar een gezond én mooi gebit.

4. Onderhoud en nazorg

Advies over dagelijkse reiniging, periodieke controles en onderhoud. Samen houden we uw gebit gezond.

De dag van uw narcose

Op de dag van uw tandartsbehandeling onder narcose komt u samen met een begeleider naar Donkervoort Nadibaidze Tandartsen. Na de behandeling mag u 24 uur geen auto rijden of zelfstandig met het openbaar vervoer reizen. De begeleider brengt u daarom na de behandeling naar huis. Als het goed is, heeft u vóór de behandeling thuis de instructies goed opgevolgd die u van ons heeft gekregen.

Na aanmelding bij de receptie kunt u in de wachtkamer plaatsnemen totdat de anesthesioloog u komt ophalen. U krijgt een voorgesprek waarin uw medische situatie nog even wordt gecheckt. Ook leggen we nog een keer goed uit hoe de tandartsbehandeling onder narcose verloopt. Heeft u nog vragen, dan kunt u die natuurlijk stellen. Uw begeleider mag erbij zijn tot aan de behandelkamer.

De anesthesioloog sluit de bewakingsapparatuur aan en controleert die voordat u de narcosemiddelen krijgt toegediend. Tijdens de behandeling houden we u goed in de gaten; we meten uw hartslag, bloeddruk en het zuurstofgehalte in uw bloed.

Er wordt een infuus aangebracht in uw arm. Via het infuus krijgt u het slaapmiddel en een pijnstiller toegediend. Deze middelen zijn precies afgestemd op uw gewicht, lengte en leeftijd. Omdat het slaapmiddel direct in de bloedbaan terecht komt, valt u heel snel in slaap. Bij Donkervoort Nadibaidze Tandartsen gebruiken we een narcosemiddel dat snel wordt opgenomen en ook weer snel wordt afgebroken. Dit zorgt ervoor dat u na de behandeling snel wakker bent en snel herstelt.

Bent u heel bang voor het aanbrengen van een infuus? Dan kunt u dit met de anesthesioloog bespreken. Samen komen we wel tot een oplossing die voor u werkt. Het infuus is altijd nodig om u in slaap te brengen.

Zodra u diep slaapt, beginnen wij met de tandartsbehandeling. De anesthesioloog controleert voortdurend alle belangrijke lichaamsfuncties.
Na de behandeling brengt de tandartsassistente u naar een andere kamer. Daar kunt u in alle rust bijkomen, samen met uw begeleider.

Als alles medisch gezien goed is en als u zich goed genoeg voelt om op te staan en te lopen, dan mag u naar huis. Uw begeleider brengt u veilig thuis. Dit is meestal al één uur na de behandeling. U krijgt duidelijke uitleg over wat u thuis eventueel wel en beter niet kunt doen. De dag na de tandartsbehandeling onder narcose belt onze praktijkmanager u om te vragen hoe het gaat.

Wij adviseren u om de eerste 24 uur na de behandeling iemand bij u in huis te hebben. Als dit niet mogelijk is, laat dan iemand in de eerste 24 uur een keer langskomen of bellen of alles in orde is. Het is belangrijk om eventuele veranderingen in de gezondheid op te merken.

Elke medische ingreep brengt risico’s met zich mee. Onze ervaren anesthesioloog informeert u daarom uitgebreid over de mogelijke risico’s en complicaties die kunnen optreden na de ingreep; ook na een veilige methode als anesthesie. Tijdens een narcose treden zelden ernstige complicaties op, zelfs niet bij ernstig zieke patiënten en noodingrepen.

Wat kost een tandartsbehandeling onder narcose?

Voordat u een narcosebehandeling ondergaat, wilt u natuurlijk graag weten wat het kost. Na de diagnose kunnen we bepalen hoe lang de tandartsbehandeling onder narcose gaat duren en kunnen we een behandelplan met begroting maken. Deze begroting kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar en informeren wat wel en niet wordt vergoed. Lees onder tarieven meer over tandartskosten en mogelijke vergoedingen.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat u vragen heeft voordat u besluit om onder narcose behandeld te worden. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Kan iedereen onder narcose geholpen worden bij Donkervoort Nadibaidze Tandartsen?
Niet iedereen kan onder narcose geholpen worden bij Donkervoort Nadibaidze Tandartsen. Dat komt doordat wij niet in een ziekenhuis gevestigd zijn en er in noodsituaties bijvoorbeeld geen cardioloog in huis is. Mensen met bepaalde aandoeningen, ziektes of een veel te laag of veel te hoog BMI mogen wij niet helpen. Op basis van de gezondheidsvragenlijst en de vooronderzoeken bepaalt de anesthesioloog of u bij Donkervoort Nadibaidze Tandartsen onder narcose behandeld mag worden. Wij werken uiteraard met een deskundig, compleet anesthesieteam met duidelijke protocollen. Hierdoor is meer mogelijk bij Donkervoort Nadibaidze Tandartsen dan bij een gewone tandartspraktijk.
Wordt de narcosebehandeling bij de tandarts vergoed door de zorgverzekeraar?

Onze ervaring is dat de narcosebehandeling bijna nooit vergoed wordt door de zorgverzekeraar. In een uitzonderlijk geval, zoals bij een medische noodzaak, wordt het wel eens vergoed. Ons advies is om onze begroting in te dienen bij uw zorgverzekeraar en te vragen naar de mogelijkheden.

Is een behandeling onder narcose wel veilig?

De narcose bij Donkervoort Nadibaidze Tandartsen is absoluut veilig. Wij werken met een zeer ervaren en deskundig anesthesioloog en verpleegkundige. Toch kunnen er complicaties optreden zoals bijvoorbeeld een allergische reactie op de medicijnen. Daarom is het erg belangrijk om uw gezondheidstoestand volledig en eerlijk in te vullen en tijdens het vooronderzoek te bespreken.

Hoe lang duurt de narcosebehandeling en wanneer kan ik naar huis?

De duur hangt af van de tandheelkundige behandeling. Na de behandeling bent u in de uitslaapkamer bij de verpleegkundige. Uw begeleider mag erbij zijn. In de meeste gevallen bent u binnen een uur in staat om onder begeleiding naar huis te gaan.

Waarom moet ik nuchter zijn voor de narcosebehandeling?

Door toediening van de narcosemiddelen ontspant uw lichaam zich en vallen sommige beschermende reflexen weg. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat zure maaginhoud via de slokdarm terug gaat en in de longen terechtkomt. Dit kan een longontsteking veroorzaken. Als u 6 uur vóór de behandeling niets meer eet en drinkt, zoals is voorgeschreven, zal uw maag leeg zijn op het moment dat u de narcose krijgt. Op die manier nemen de risico’s van de narcose flink af.

Hoe bereid ik me het beste voor op een narcosebehandeling?

Er zijn een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden wanneer u een narcosebehandeling krijgt. Als u rookt, is het belangrijk dat u tijdelijk stopt omdat u door het roken minder zuurstof in uw bloed heeft. Ook is het belangrijk dat u compleet nuchter bent: vanaf 6 uur vóór de behandeling mag u niets eten en drinken. Verder is het aan te raden om minimaal 24 uur voor én na de behandeling geen alcohol te drinken omdat alcohol bloedverdunnend werkt.

Zijn er bijwerkingen na de narcosebehandeling?

Na de behandeling zijn patiënten vaak wat slaperig en suf. Sommige mensen worden ook misselijk of krijgen hoofdpijn. Dat kan ook komen door de lege maag. Deze bijwerkingen duren maar even en vrij snel na de behandeling mag u weer naar huis.

Intakeformulier

Volg ons op instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user dntandartsen does not have permission to use this feed type.
Bel de praktijk